10 faedah berzikir

ZikirImage by Acizane via Flickr
1. Hindari syaitan.
2. Dapat keredhaan Allah Subhanahu wa Taala.
3. Hilangkan kesedihan.
4. Menguatkan tubuh badan.
5. Merasakan pengawasan Allah Subhanahu wa Taala.
6. Menghapuskan dosa.
7. Menghalang lidah dari mengumpat dan mengadu domba.
8. Menghalang dari keras hati.
9. Menghalang dari sifat munafiq.
10. Menambah kekuatan hati dan badan.
Reblog this post [with Zemanta]

Ulasan

  1. teringat cerita2 kat tv skrg yg byk sgt tahyul dan zikir mengarutnya. ntah lah makin bebas plak cita2 gini.

    BalasPadam
  2. @Shitsurei Shimashita: Rasanya ada kempen seminggu tak tengok TV, kan? Saya kat sini dah berbulan-bulan tak tengok TV... :-)

    BalasPadam
  3. Salam ziarah. Nice blog content.
    Awak tahu tak yang blog awak ni ada nilai? Jika mahu, tambahkan lagi nilai blog content awak, click DI SINI...

    BalasPadam
  4. pergh..memang bernilai aa blog nih..kuikuikui

    BalasPadam
  5. @Rantong: Waalaikumussalam. Terima kasih kerana sudi menziarah.

    @Al-Fatih: Habis exam baru tambah nilai blog ini. InsyaAllah. Hehe...

    BalasPadam
  6. rancangan tv perlu banyak tapisan, dalam 10, 1 jer yg baik untuk minda dan akidah....

    BalasPadam
  7. hiburan selain TV banyak lagi..Hiburan secara Islam..antaranya burdah,nasyid,qasidah...semuanya menambahkan pahala n ketenangan hati..=)

    BalasPadam
  8. @Bro Mie: Sebab itu setiap orang perlu ada kawalan kendiri (self-control). Kan?

    @Kembara: Betol!

    BalasPadam
  9. Mohon saran nih..Ustadz...
    Bagaimana caranya menulis artikel untuk Blog Ponpes Korban Bencana Lumpur Lapindo : http://roudlotulmustaqim.blogspot.com
    saya jadi pendampingnya...beratz...

    BalasPadam
  10. @FPBI: Maaf saudara. Saya sendiri masih merangkak untuk menulis. Mungkin saudara boleh dapatkan bantuan penulis lain yang lebih baik. InsyaAllah, khair :-)

    BalasPadam

Catat Komen

Catatan popular daripada blog ini

Rukun Islam dan rukun Iman

Jenis fi'il dan hukum-hukumnya

Cara meninggalkan komen di blog