Kanak-kanak riang

Komputer restart beberapa kali. Masalah semakin rumit kerana Ubuntu USB ini perlukan 10 minit untuk load. Sangat lama. Kalau guna hard disk, seminit pun tak sampai...

Teori saya, sistem restart sebab ruang fail sementara penuh. Ubuntu tiada perisian untuk mengosongkan ruang fail sementara seperti CCleaner untuk Windows. Kerana itu, untuk mengosongkan ruang tersebut ia perlu restart. Tapi, kenapa terlalu kerap?

Barulah saya teringat, sebentar tadi saya baru saja menerima kepilan dari e-mel Ayed. Kepilan apakah itu?





Siapakah kanak-kanak riang ini? Dari atas: Sarah, Fatir dan Syifa.

Semua ini anak K.wa dan A.fili yang kini menetap di Perak.

(Saya cuba untuk menulis lebih panjang. Tak boleh.)

~ Homesick ~
Reblog this post [with Zemanta]

Ulasan

  1. homesick?...wah...12hb ni dah habis exam...saya boleh balik terengganu...seronoknye..(saje je...buat org homesick jadi heartsick)

    BalasPadam
  2. menetap di perak tu di mana?
    sy pun di perak jugak

    BalasPadam
  3. salam..

    amboi comel2 nyer... perak di belah mana yer?/!!

    BalasPadam
  4. @Rubiah Ismail

    Nasib baik baru call Malaysia sekejap tadi. Reda sikit. Alhamdulillah...

    @Rozita

    Di Tanjung Malim.

    @Kak Yong

    Waalaikumussalam.

    Ya, anak-anak ini sememangnya comel!

    Belah Tanjung Malim.

    :-)

    BalasPadam
  5. ~kamuu

    .da besar pown homesick :P

    BalasPadam
  6. @Cik Intan Nurul Fateha

    Apakan daya, saya juga manusia...

    :-)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Rukun Islam dan rukun Iman

Jenis fi'il dan hukum-hukumnya

Cara meninggalkan komen di blog