Pernikahan itu...

gambar kahwin duan ganuImage by Faizal Rahman via Flickr
Ucapan pada cenderahati yang A berikan pada hari walimahnya tempoh hari:


"Pernikahan bukan bererti keinginan semata, namun sebuah keberanian untuk mengambil tanggungjawab dan kesediaan untuk berjuang. Bukan untuk menjadi malaikat yang serba sempurna, kerana kita adalah pasangan manusia biasa yang mempunyai potensi hina dan mulia. Bukan untuk sekadar meraih bahagia, namun keikhlasan menerima apa adanya dan bersama saling menguatkan dalam meraih syurgaNya."

Jom baca pendapat SaifulIslam tentang kahwin semasa belajar!

* Photo by Piotr Bizior
Reblog this post [with Zemanta]

Ulasan

  1. Betul, tidak ada manusia itu yang sempurna. Jikalau ingin mendapatkan jodoh yang sempurna dan ideal menurut kita, cari sajalah. Bisa jadi sampai tua kita belum mendapatkannya.

    BalasPadam
  2. Yup, mungkin sampai tua kita belum dapat berjumpa dengan jodoh yang sempurna.
    Tapi, pada saya, muda-muda ni kena la set dalam kepala untuk cari yang ideal. Super ideal pun tak apa... Biar susah sikit. Kalau senang dapat, lain pula jadinya nanti.
    Hehe...
    Firts time komen kat blog ni, kan? Ahlan wa sahlan wa marhaban bikum!

    BalasPadam

Catat Komen

Catatan popular daripada blog ini

Jenis fi'il dan hukum-hukumnya

Rukun Islam dan rukun Iman

Cara meninggalkan komen di blog